Op zoek Arion

Op zoek naar Arion

Omdat de vereniging heel weinig kosten maakt is er in de loop van de jaren een gezonde reserve opgebouwd. In 2016 hebben alle leden een cadeaubon ontvangen om persoonlijk te besteden. Voor 2017 willen we iets doen voor anderen in de samenleving.  Daartoe heeft de ledenvergadering in het najaar van 2016  het bestuur een mandaat gegeven om in contact te treden met de stichting paardrijden gehandicapten in Gorssel en met het bestuur te bespreken welke behoeften zij hebben.

In december is dat overleg met het bestuur geweest en het bestuur van de pasmanmanege was heel blij met het gebaar van LR-Arion.  Na overleg is besloten dat het bestuur van de pasmanmanege in het eerste kwartaal van 2017 naar een nieuw paard gaat zoeken, ter vervanging van één die met pensioen moet.

 

Update juni 2017: Ontmoet Arion!

Sinds begin juni 2017 is hij er dan echt na lang zoeken: ontmoet de vijfjarige fjord Arion!

Arion2 Arion3

Inmiddels heeft Arion ook al zijn eerste lesjes gelopen.

Arion1

 

Op onderstaande link kunt u de site van de pasmanmanege bezoeken:

http://www.pasmanmanege.nl/

Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer Gorssel e.o.

Prachtig gelegen in het buitengebied van Eefde/Gorssel ligt de Pasmanmanege. De Pasmanmanege beschikt over ruime stallen, een buiten- en binnenmanege en betrouwbare paarden en pony´s. Met een gezellige kantine vormen zij samen de ideale omstandigheden voor het beoefenen van de ruitersport voor onze ruiters.

Waarom paardrijden voor mindervaliden

Paardrijden is als sport uitermate geschikt voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het evenwicht, de coördinatie, het reactievermogen en de ontspanning worden gestimuleerd. De omgang met het paard of de pony heeft bovendien een gunstige invloed op de ontwikkeling van met name jongeren. Onze stichting stelt zich ten doel deze vorm van paard- en ponyrijden voor die doelgroep, zowel ouderen als jongeren, te bevorderen.